September 30, 2023

Haqiem, Afieq Kenang Jasa Suria FM

KUALA LUMPUR: Bagi dua penyanyi muda popular iaitu Haqiem Rusli dan Afieq Shazwan, mereka sentiasa mengenang jasa stesen radio Suria FM yang disifatkan antara platform awal membantu karier nyanyian masing-masing.

Kedua-duanya senada, stesen berkenaan tanpa memandang nama dan status mereka yang masih hingusan di awal kemunculan, mengundang untuk menyanyi di konsert siri Jelajah Suria FM.

“Kalau tanya saya kenapa sentiasa sertai Jelajah Suria kerana saya kenang jasa mereka. Saya ingat lagi, ketika saya tidak dikenali mereka undang saya.

“Bukan sekali tapi banyak kali Suria FM berikan saya peluang untuk mempromosikan diri dan kerjaya seni saya sehingga hari ini,” katanya.

Penyanyi yang popular dengan lagu Tergantung Sepi itu berkata, dia pasti akan menyertai jelajah berkenaan jika tidak bertembung dengan komitmen lain.

“Macam mana sibuk sekali pun saya akan cuba sertai sebab saya memang suka,” katanya.

Afieq turut bersetuju dan mengakui tidak jemu menyertai jelajah malah sanggup memandu jauh sendiri untuk memastikan dapat beraksi di pentas Jelajah Suria.

Dia berkata, stesen radio berkenaan banyak menyokong dan membantu graf kerjaya seninya sehingga ke hari ini.

“Saya memang nantikan untuk sertai jelajah ini kerana peluang berharga untuk bertemu peminat di serata negeri.

“Ini juga antara cara saya membalas jasa dan menyokong Suria FM. Saya juga berharap Suria terus memberikan peluang kepada bakat baharu untuk dikenali dan terlibat dalam siri jelajah mereka,” katanya.

Pengurus Besar Suria FM Roslinda Abd Majid ketika mengulas mengenai perkara itu melahirkan rasa penghargaan dan berterima kasih dengan sokongan yang diberikan.

Dia berkata menjadi sebahagian dari konsert jejalah menyediakan pentas untuk bakat baharu diperkenalkan kepada khalayak.

“Memang setiap kali konsert siri jelajah kami, akan dimulakan dengan penyanyi baharu dan bakat yang masih segar untuk didedahkan kepada peminat. 

“Peluang ini sangat relevan kerana mereka juga pelapis industri hiburan tanah air,” katanya.GayahIsTyping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts