June 13, 2024

Kumpul Pahala Bersama Suria FM

KUALA LUMPUR: Suria FM memperkenalkan pengisian khas dan menarik bertemakan Kumpul Pahala sepanjang Ramadan ini.

Pengisian ini merangkumi program ilimiah, program berbentuk hiburan, shorties juga peraduan yang boleh didengarkan di frekuensi Suria FM juga boleh disaksikan menerusi platform digital Suria, antaranya laman web suria.my, saluran youtube SuriaTV serta media sosial Suria Malaysia (Instagram, Facebook dan Twitter).

Pengurus Besar Suria FM, Cik Roslinda Abd Majid (DJ Lin) berkata Suria FM akan mengetengahkan tema #KumpulPahala dalam usaha menyeru orang ramai untuk sama-sama melipat gandakan amalan mengumpul pahala pada bulan yang mulia ini.

“Suria FM begitu menitik beratkan variasi pengisian Ramadan kali ini agar dapat memberi manfaat dan pada masa yang sama memberikan hiburan kepada pendengar dan penonton Suria menerusi semua platform Suria yang sedia ada, sama ada secara ke udara ataupun melalui platform digital, “ katanya.

Antara pengisian Kumpul Pahala adalah:-

*Tadabbur Suria bersama Quran Humaira
Tarikh: 4 April – 29 April 2022
Episod: 11 Episod

Rahmat seribu bulan, indahkan bersama Quran Humaira. sedekad menemani anda.
Bersama Ustaz Don Daniyal dalam menafsir, memahami maksud ayat dan mendalami isyarat-isyarat daripada ayat-ayat al-Quran sepanjang Ramadan ini.

*30 Hari Mencari Cinta Ilahi
Tarikh: 4 April – 3 May 2022
Episod: 30 Episod

Dengarkan perkongsian Ustazah Datuk Dr Nurhafizah mengenai topik-topik berkenaan mencari cinta Allah SWT di dalam bulan Ramadan.

*Kotak Infaq Ramadan

Beli ‘Kotak Pahala’ yang tersenarai di Kedai Suria dan sertai program infak Suria kepada pertubuhan bukan kerajaan (NGO) terpilih. Kotak Infak Suria mempunyai barangan seperti sejadah, minyak wangi mesra wuduk, pelitup muka dan hand sanitizer.

 


Setelah sebulan fokus mengumpul pahala, raikan bersama ahli keluarga kegembiraan Raya ini dengan pengisian menarik dan terbaharu seperti drama raya dan muzik video Raya terbitan Suria Malaysia.

Muat turun aplikasi terbaru Suria Malaysia dan ikuti platform media sosial Suria Malaysia untuk mendapatkan info terkini mengenai program menarik dan menghiburkan sepanjang Ramadan dan Raya ini. Gunakan #KumpulPahala #RaikanBersama untuk sebarang interaksi di laman sosial. – GayahIsTyping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts