May 19, 2024

VIBES International Bantu Influencer Jadi Artis

VIBES International Agency, sebuah agensi TikTok berdaftar bersedia memberikan bimbingan supaya pemegaruh media sosial yang berminat masuk ke dalam industri celik dan tahu realiti sebenar yang bakal mereka hadapi.

Pengasasnya, Datuk Seri Eizlan Yusof berkata, sebagai agensi latihan di bawah Kami Sempoi, dia menyambut baik saranan supaya mereka yang mahu menceburkan diri dalam industri seni tahu senario sebenar dan bukan menganggap ia sama seperti dunia media sosial.

“Kita akan berkerjasama dengan Finas khasnya dalam memberikan pendedahan kepada pemegaruh di bawah agensi kita agar mereka tahu realiti sebenar dunia dan industri kita.

“Pada saya kita sebagai artis yang ada pengalaman dalam bidang ini boleh memberikan gambaran dan maklumat sebenar kepada mereka termasuk membat persiapan seperti ke kelas lakonan sebelum bergelar pelakon,” katanya ketika ditemui pada majlis Appreciation Night Award Live Creator Tik Tok 2024 bertempat di Putrajaya International Convention Centre (PICC), Ahad lalu.

Penganjuran malam anugerah itu sebagai satu inisiatif untuk menghargai para host Tik Tok yang bernaung di bawah agensi ini. Ia juga sebagai memupuk semangat pencipta kandungan Tik Tok untuk terus sukses dan cemerlang dalam bidang penyiaran kandungan Tik Tok.

Sementara itu, Ahli Lembaga Pengarah Merangkap Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Warga Industri, Kebajikan dan Data Industri Finas, Zed Zaidi menyokong usaha itu kerana ramai pemegaruh yang masuk ke dalam industri tidak tahu sistem sebenar dunia seni lakon.

“Mereka tidak boleh samakan berlakon dan bercakap di depan telefon seperti mereka lakukan, ia perkara yang sangat berbeza.

“Malah mereka juga kena sedar, kerjaya lakonan memerlukan mutu dan komitmen serta disiplin yang tinggi bukan hanya suka-suka. Peminat juga tidak sama dengan yang menonton mereka di media sosial dan juga lakonan mereka,” katanya.

Zed berkata latihan dan pendedahan sebenar mengenai dunia lakonan dan seni perlu supaya pemengaruh ini lebih bersedia dan tidak menyusahkan pihak lain ketika di lokasi penggambaran misalnya.

Terdahulu pada majlis itu, seramai 64 pencipta kandungan Tik Tok diumumkan sebagai penerima anugerah daripada 10 kategori yang dipertandingkan.

Setiap penerima anugerah menerima pelbagai hadiah menarik antaranya dari Annisa Batik, Koperasi Al Nakah, Glamboot malah tajaan penginapan 4 hari 3 malam ke Krabi, Thailand oleh EDS Travel.

Dalam pada itu, Eizlan turut mengumumkan bakal bekerjasama dengan agensi umrah, Khadim Ummah melalui beberapa pakej umrah akan datang. – GayahIsTyping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts