May 19, 2024

Dua Dekad Bertahan, Rizman Ruzaini Ajak Pengguna Buat Duit

KUALA LUMPUR: Hampir dua dekad bertahan sebagai antara jenama fesyen tempatan yang ikonik, Rizman Ruzaini membuka peluang perniagaan buat pelanggan yang sentiasa menyokong mereka. 

Kedua-dua mereka sepakat dan yakin sudah sampai waktunya untuk jenama ini kembali menyumbang kepada peminat jenama ini melalui pelan perniagaan yang cukup menarik.

Selain memberi ruang yang lebih luas untuk segmen perniagaan RR di bawah Rizman Ruzaini ini terus berkembang, pelan perniagaan yang memperkenalkan IKON RR EMPIRE ini juga di lihat tepat pada waktunya.

“Saya anggap ini adalah salah satu usaha kami untuk menyumbang kembali kepada masyarakat di luar sana untuk menjana pendapatan dengan cara yang cukup mudah. Apa yang kami wujudkan ini bukan datang dengan sekelip mata, ia membabitkan perancangan jangka masa yang lama demi memastikan program ini sesuai dengan situasi di negara kita.

“Ingin saya tekankan di sini, tujuan kami adalah untuk membantu melahirkan lebih ramai usahawan di luar sana. Melalui program ini, kami akan buktikan bagaimana mudahnya untuk sesiapa sahaja boleh membina kerjaya sebagai usahawan tanpa perlu mengeluarkan modal,” kata Rizman.

Tambahnya, dia bersama rakan niaganya Ruzaini juga turut mencetuskan idea dalam membina sistem jual beli yang membolehkan IKON RR EMPIRE mendapat manfaat yang lebih baik berbanding pelan pernigaan yang mungkin pernah diguna pakai sebelum ini.

“Apabila bergelar IKON RR EMPIRE, menjadi tanggungjawab pihak kami untuk membantu mereka. Jujurnya mereka yang dipilih sangat bertuah memandangkan promosi dan bantuan daripada segi bimbingan jualan akan diberikan pihak syarikat sendiri.

“Dalam erti kata mudah, mereka hanya perlu ‘pose cantik’ sahaja di rumah, tidak perlu pegang produk pun. Malah setiap bulan, kami juga akan mengadakan kelas grooming selain bantuan dari pelbagai sudut lain,” katanya.

Menurut Rizman lagi, pemilihan produk yang akan dijual juga akan dikhususkan pada beg tangan dan tudung sahaja kerana paling mendapat sambutan yang baik dalam pasaran.

Tambah beliau, pemilihan dua produk ini juga sesuai dalam memastikan IKON RR EMPIRE dapat memberikan fokus dalam perniagaan mereka.

“Bagi kami tudung dan beg tangan adalah produk yang tidak akan basi selain kekal relevan untuk tempoh masa yang panjang.

“Tambahan pula, pengeluaran koleksi baharu tudung dan beg tangan akan dilakukan secara bulanan. Selain untuk memenuhi cita rasa pengguna, ia juga sebagai salah satu cara untuk kami memastikan produk RR terus mendapat tempat di hati pelanggan,” katanya.

Sementara itu, pelakon terkenal Mira Filzah turut diumumkan sebagai ‘muse’ koleksi tudung terbaharu RR Rivera.

Dalam pada itu, Rizman memberitahu sedang dalam usaha membuka lebih banyak kiosk kekal pertama mereka tidak lama lagi.

Ia selain dengan langkah awal RR sendiri sebelum mencapai sasaran untuk membuka 10 kiosk kekal RR pada tahun 2023. – GayahIsTyping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts