June 13, 2024

Tak Perlu Kongsi – Meerqeen Mula Sebar Mengenai Palestine Dua Tahun Lalu

Bagi pelakon sedang meningkat naik, Meerqeen dia tidak perlu memberitahu kepada umum apa yang dilakukan mengenai kesedaran terhadap Palestine malah sudah aktif membantu menyebar luaskan mengenainya sejak dua tahun lalu.

Biarpun tersenarai dalam gerakan Blockout 2024 kerana terbabit dengan jenama pro-Israel, hakikatnya dia mengaku tidak pernah mengabaikan situasi getir yang menimpa penduduk Palestin ketika ini.

Malah tambahnya, dia tetap menyumbang kepada Palestin, namun tiada keperluan untuk menguar-uarkan kepada umum.

“Mungkin siapa yang tak ikut saya, tak tahu apa saya buat selama ini. Saya tetap menyokong Palestin dan beri sumbangan kepada penduduk di sana. Buat apa saya hendak menunjuk perkara itu kepada umum.

“Kadang-kadang sebagai manusia kita sibuk dengan kerja dan tak tengok telefon bimbit sangat. Tapi, apapun pengikut saya tahu apa pegangan saya dalam isu ini,” katanya ditemui pada sidang media drama Cinta Untuk Sekali Lagi dan Bunga Salju di Zebra Square, di sini, hari ini.

Bagi Meerqeen, sebagai masyarakat Melayu Islam, dia seharusnya menyatakan sokongan kepada Palestin dan memohon maaf andai tindakannya sebelum ini mengguris perasaan ramai pihak.

“Kita rakyat Malaysia perlu sokong Palestin dan pada saya, tiada Melayu Islam yang menyokong Israel. Saya minta maaf sekiranya perkara ini membuatkan segelintir pihak tidak senang.

“Sejak 2022 saya bersuara mengenai isu Palestin dan selalu berkongsi di media sosial. Saya juga menyumbang untuk saudara kita di Palestin,” katanya.

Mengulas mengenai kontrak bersama jenama pro-Israel, Meerqeen berkata, perkara itu masih dalam perbincangan bersama pihak pengurusan. – GayahIsTyping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts